Caluweetjes

Vragen voor Minister van Financiën en Buitenlandse Handel, Maystadt

1 October 2014

‘Iedereen fietst’ 4 toegankelijke fietslussen

Onder de noemer ‘Iedereen Fietst’ werkte de provincie 4 toegankelijke fietslussen uit. Vrijwilligers met en zonder beperking screenden de toegankelijkheid van het bestaande fietsknooppuntennetwerk. Ze brachten verschillende knelpunten in kaart: te smalle paden, kasseistroken, zandige ondergrond, steile hellingen …

De provincie deed hetzelfde voor de bezienswaardigheden, cafés en restaurants langs het netwerk. Op basis van de bevindingen stelde de provincie vier mooie én volledig toegankelijke fietsroutes samen in de Antwerpse Kempen (Mol/Retie, Brasschaat/Kalmthout en Rijkevorsel/Turnhout) en Scheldeland (Bornem/Puurs).

Deze vier toegankelijke routes zijn haalbaar voor een heel breed publiek. Ze richten zich zowel tot mensen met een beperkte mobiliteit - onder wie fietsers met een tandem, driewieler, duofiets of handbike - als fietsers die snel vermoeid geraken of ouders met fietskarren. Gedetailleerde fiches met kaartjes, toeristische tips en informatie over de toegankelijkheid van attracties en horeca op www.antwerpsekempen.be en www.scheldeland.be.

Inschrijven op de nieuwsbrief

* verplicht in te vullen

Selecteer hieronder "Email" om, conform de AVG wetgeving, toestemming te geven om onze nieuwsbrief naar u te versturen.

Je kan te allen tijde uitschrijven via een link onderaan elke e-mail.

We gebruiken Mailchimp als email tool. Door hieronder op "inschrijven" te klikken geef je aan dat je weet dat je gegevens naar Mailchimp worden verzonden ter verwerking. Leer meer over de privacy inspanningen van Mailchimp'.