Caluweetjes

25 September 2013

CD&V wil verkeersbelastingen beter bekend maken

Bij de aankoop van een nieuwe wagen zijn klanten vaak onwetend over de belastingen die eraan verbonden zijn. CD&V wil daarom autoverkopers de verkeersbelastingen laten afficheren.

Vandaag betaalt de Belg voor zijn voertuig een eenmalige inschrijvingstaks (BIV), een jaarlijkse verkeersbelasting en voor LPG-voertuigen een aanvullende verkeersbelasting. Die kosten kunnen aardig oplopen maar worden dikwijls niet in rekening gebracht bij de aankoop, omdat ze niet of onvoldoende gekend zijn.

Om onaangename verrassingen achteraf te vermijden, wil CD&V-Kamerlid Jef Van den Bergh de verkeersbelastingen duidelijk laten weergeven in ieder verkooppunt. Zo wordt de consument duidelijk geïnformeerd over alle relevante kosten van het voertuig.

Bovendien worden verkeersbelastingen meer en meer gebruikt als een instrument om milieuvriendelijke voertuigen te promoten. Maar enkel wanneer de verkeersbelastingen duidelijk geafficheerd worden, kan de consument een vergelijking maken tussen de verschillende modellen en kiezen voor het minst belaste, meest milieuvriendelijke alternatief.

Inschrijven op de nieuwsbrief

* verplicht in te vullen

Selecteer hieronder "Email" om, conform de AVG wetgeving, toestemming te geven om onze nieuwsbrief naar u te versturen.

Je kan te allen tijde uitschrijven via een link onderaan elke e-mail.

We gebruiken Mailchimp als email tool. Door hieronder op "inschrijven" te klikken geef je aan dat je weet dat je gegevens naar Mailchimp worden verzonden ter verwerking. Leer meer over de privacy inspanningen van Mailchimp'.