Caluweetjes

27 June 2018

CD&V wil invoering “Carry-back” systeem voor land- en tuinbouwers

CD&V’ers Nathalie Muylle, Leen Dierick en Jef Van den Bergh dienden een wetsvoorstel in voor de invoering van een “carry-back” systeem voor land- en tuinbouw.

Volgens het huidige systeem kunnen geleden verliezen enkel afgetrokken worden van toekomstige winsten. Dit is het “carry-forward” systeem. CD&V wil het “carry-back” systeem, waarbij verliezen ook afgetrokken kunnen worden van in het verleden behaalde winsten. Op die manier krijgen ze betaalde belastingen in slechte tijden terug. Ook de overheid is nu overtuigd dat winst en verlies in deze sectoren dicht bij elkaar liggen. Om dit soort grote schokken op te vangen, zal de minister van financiën op vraag van de regering een carry back systeem uitwerken voor de vennootschapsbelasting (voor ondernemingen) en de personenbelasting (voor zelfstandigen).

Land- en tuinbouwers krijgen zo de mogelijkheid om het fiscaal verlies bij het afsluiten van een boekjaar, ten gevolge van weersomstandigheden, te verrekenen met de winst van de drie boekjaren die aan het verliesgevende jaar zijn voorafgegaan. Hiermee wordt een belangrijke stap gezet voor de land- en tuinbouwsector.

Inschrijven op de nieuwsbrief

* verplicht in te vullen

Selecteer hieronder "Email" om, conform de AVG wetgeving, toestemming te geven om onze nieuwsbrief naar u te versturen.

Je kan te allen tijde uitschrijven via een link onderaan elke e-mail.

We gebruiken Mailchimp als email tool. Door hieronder op "inschrijven" te klikken geef je aan dat je weet dat je gegevens naar Mailchimp worden verzonden ter verwerking. Leer meer over de privacy inspanningen van Mailchimp'.