Caluweetjes

20 May 2015

Apothekers met nachtdienst opzoeken

Via het nieuw telefoonnummer 0903 99 000 zoekt u overal in België op wie van 22u. tot 9u. apotheker van wacht is. Je apotheker mag voor de veiligheid van de apothekers met nachtdienst niet langer deze gegevens afficheren. Ook de lokale krant publiceert die informatie niet meer. De gegevens van de apotheker van wacht overdag vind je nog wel in de lokale kranten of via de site www.apotheek.be.

Sinds 1 januari 2014 moet iedereen die 's avonds, 's nachts en in het weekend dringende of niet-dringende medische hulp nodig heeft in heel België 1733 bellen. Dit nummer geldt voor artsen, apothekers-, tandarts- en verpleegwachtdiensten. Opgeleide medewerkers van de 100-centrale beantwoorden de oproepen en gaan na of de patiënt doorverwezen moet worden naar een huisarts, spoeddienst, of de huisarts zelf moet langskomen. Indien nodig kan zelfs een ziekenwagen gestuurd worden. Naast het nummer 1733 blijven de nummers 100 en 112 werkzaam voor zeer dringende medische hulp.

Inschrijven op de nieuwsbrief

* verplicht in te vullen

Selecteer hieronder "Email" om, conform de AVG wetgeving, toestemming te geven om onze nieuwsbrief naar u te versturen.

Je kan te allen tijde uitschrijven via een link onderaan elke e-mail.

We gebruiken Mailchimp als email tool. Door hieronder op "inschrijven" te klikken geef je aan dat je weet dat je gegevens naar Mailchimp worden verzonden ter verwerking. Leer meer over de privacy inspanningen van Mailchimp'.