Caluweetjes

17 February 2016

In 2016 eindelijk een verblijfsregister voor kinderen van co-ouders

Deze beslissing werd genomen op aansturen van CD&Vster Sonja Becq. Sinds de wet op co-ouderschap kunnen ouders op evenwaardige manier tijd investeren in de opvoeding van hun kind(eren). Deze wet impliceerde echter dat kinderen slechts bij één van de ouders gedomicilieerd kunnen zijn. Als de gescheiden ouders in verschillende gemeentes wonen kan dat leiden tot problemen.

Zo worden in gemeenten vaak bepaalde voordelen toegekend aan de eigen (in het bevolkingsregister ingeschreven) inwoners: bijv. kortingen voor sportactiviteiten, speelpleinwerking enz. Omdat het kind niet gedomicilieerd is in de gemeente worden deze voordelen niet gekoppeld aan het verblijf. Voortaan zal in het dossier van het kind het verblijfsadres van de verblijfsouder opgenomen worden in het bevolkingsdossier.

Zo kan deze ouder direct aantonen dat het kind bij hem (of haar) verblijft. Deze vermelding komt ook in het dossier van de ouder bij wie het kind officieel gedomicilieerd is. Zo weten gemeentes welke minderjarige kinderen voor bepaalde periodes op hun grondgebied verblijven en kunnen ze dus aan dit verblijf bepaalde voordelen toekennen

Inschrijven op de nieuwsbrief

* verplicht in te vullen

Selecteer hieronder "Email" om, conform de AVG wetgeving, toestemming te geven om onze nieuwsbrief naar u te versturen.

Je kan te allen tijde uitschrijven via een link onderaan elke e-mail.

We gebruiken Mailchimp als email tool. Door hieronder op "inschrijven" te klikken geef je aan dat je weet dat je gegevens naar Mailchimp worden verzonden ter verwerking. Leer meer over de privacy inspanningen van Mailchimp'.