In de pers

27 September 2013

N-Nieuws: Voka : Group De Wolf winnaar Award Excellente Onderneming

Bestuurder Francis De Wolf en Managing Director Wies Verhulst van Group De Wolf uit Turnhout mochten donderdagavond uit handen van gedeputeerde Ludwig Caluwé de Award Excellente Onderneming 2013 voor het arrondissement Turnhout in ontvangst nemen. De prijs, die uitgereikt is op de Ledenontmoeting van Voka Kempen in De Vesten Laakdal, is een initiatief van de Provincie Antwerpen en Voka – Kamer van Koophandel Kempen.

Presentatrice Joke Van der Flaes (TVL) borrelde over van spontaniteit met haar heerlijke slappe lach bij de aankondiging van genommineerde Belgabroed. De zaal bleef minutenlang geanimeerd genieten van haar indringende stijl.

Award Excellente Onderneming

De Award Excellente Onderneming wil het ondernemerschap op een positieve wijze in de kijker zetten. De award gaat naar bedrijven in volle groei wat betreft omzet, toegevoegde waarde en personeel. Naast deze 3 criteria peilt de jury naar het beleid inzake innovatie, human resources, marketing en internationalisatie.

Elk jaar worden uiteindelijk drie bedrijven genomineerd, dit jaar waren dat: Belgabroed uit Merksplas, BIG uit Geel en Group De Wolf uit Turnhout. ‘Net als bij de vorige edities moesten we in de Kempen weer een keuze maken uit drie bijzonder sterke kandidaten’, zegt gedeputeerde voor economie en voorzitter van de jury Ludwig Caluwé. ‘De drie genomineerde bedrijven blinken allemaal uit en zetten alle drie schitterende resultaten neer. In drie totaal verschillende sectoren, wat vergelijken niet altijd even gemakkelijk maakt. Maar – zo gaat dat met prijzen – er kan er maar één de winnaar zijn.’

Visie op de toekomst

Uiteindelijk koos de jury voor Group De Wolf als winnaar van de Award Excellente Onderneming. ‘In een bijzonder uitdagende sector met bikkelharde concurrentie weet dit bedrijf gestaag te groeien’, licht Caluwé de beslissing toe. ‘Het is de overtuiging van de jury dat deze groei het resultaat is van het doorzettingsvermogen, het stomende ondernemersbloed dat door de aders van dit familiebedrijf loopt, van durf en ambitie en van de continue aandacht om net iets verder te gaan voor hun klanten, vooral op het vlak van kwaliteit. Group De Wolf heeft ook een duidelijke visie op haar toekomst en heeft een mooie structuur uitgebouwd om deze strategie te realiseren. Dit bedrijf is klaar voor nog jaren van mooie groei en verdient de Award Excellente Onderneming 2013.’

Ledenontmoeting

Het is geen toeval dat deze award uitgereikt is tijdens de 10e Ledenontmoeting van Voka Kempen. ‘De Ledenontmoeting blijft één van onze topevents’, vertelt Jan Hendrickx, algemeen directeur van Voka Kempen. ‘Netwerken is en blijft een must voor de moderne ondernemer. De Ledenontmoeting is voor onze nieuwe leden de uitgelezen kans om zich snel te integreren in onze Voka Kempen-familie en misschien wel een eerste stap naar een mooie erkenning zoals de Award Excellente Onderneming.

Bedrijven die tijdens het afgelopen werkingsjaar lid werden van de Kempense Kamer krijgen de mogelijkheid om zichzelf en hun producten of diensten gratis voor te stellen tijdens een contactshop die voor en na de uitreiking van de award plaatsvindt. Van de in totaal 114 nieuwe leden stelden een veertigtal zich tijdens de mini-beurs voor.

In totaal waren er meer dan 250 mensen op het event aanwezig. Allemaal ondernemers die interesse tonen in collega-ondernemers en die samen werken aan het economische weefsel van onze regio.’ Foto's Nnieuws Guy Verellen /

Straks meer over de viering van de Voka-Jarigen met o.a. Impressa Groep Bongaerts uit Herentals l (bij de foto's).