In de pers

1 October 2013

Made in Kempen: Group De Wolf plukt vruchten van inzet

In De Vesten in Laakdal is voor de zesde keer de Award Excellente Onderneming voor het arrondissement Turnhout uitgereikt.

Dat gebeurt op initiatief van de provincie Antwerpen en Voka - Kamer van Koophandel - Kempen. Zij nomineren samen drie uitzonderlijke Kempense groeibedrijven. Die worden geselecteerd op basis van hun groei in omzet, personeel en toegevoegde waarde tijdens de voorbije drie jaren. Het zijn cijfers die aangeven dat het hier om creatieve bedrijven met een visie op de toekomst gaat. Dit jaar waren Group De Wolf uit Turnhout, Belgabroed uit Merksplas en Brandweer Informatiecentrum Gevaarlijke stoffen uit Geel genomineerd. De winnaar werd bekendgemaakt tijdens de tiende ledenontmoeting van Voka Kempen.

Kempens bedrijf wordt in moeilijke tijden beloond als Excellente Onderneming

Het is uiteindelijk Group De Wolf uit Turnhout dat de Award Excellente Onderneming 2013 voor het arrondissement Turnhout in ontvangst mag nemen. Het bedrijf is al decennialang een begrip in de transportsector.

Gedeputeerde Ludwig Caluwé overhandigde de award aan bestuurder Francis De Wolf en managing director Wies Verhulst van Group De Wolf. "Ik wil de juryleden bedanken voor de nominatie en de award", zegt De Wolf in een eerste reactie. "Het is een hele eer om na een lange carrière deze erkenning te krijgen. Het is ook een hele erkenning voor ons team."

Dat team bestaat bij Group De Wolf uit ongeveer 95 mensen, waarvan het merendeel vaak op de baan is.

De award gaat naar bedrijven in volle groei wat betreft omzet, toegevoegde waarde en personeel. Ook peilt de jury naar het beleid inzake innovatie, human resources, marketing en internationalisatie. "Net als bij de vorige edities ging het tussen drie sterke kandidaten", zegt juryvoorzitter Ludwig Caluwé.
Lange geschiedenis

Group De Wolf kent zijn ontstaan in 1926. Alfons De Wolf startte toen met een bodedienst tussen Turnhout en Antwerpen. Wat begon als een eenmanszaak, werd nadien door vier generaties De Wolf uitgebouwd tot een bloeiende onderneming.
Toch staat de transportsector de laatste jaren enorm onder druk.
"Wij zien ook af van het feit dat de crisis lang blijft aanhouden", vertelt Verhulst. "Alles staat continu onder druk."

Het is dat doorzettingsvermogen van Group De Wolf gedurende moeilijke en concurrentiële tijden dat de jury kon charmeren. "In een bijzonder uitdagende sector met bikkelharde concurrentie weet dit bedrijf gestaag te groeien", licht Caluwé de beslissing toe. "Het is de overtuiging van de jury dat die groei het resultaat is van het doorzettingsvermogen, het stomende ondernemersbloed dat door de aders van dit familiebedrijf loopt, van durf en ambitie en van de continue aandacht om net iets verder te gaan voor hun klanten, vooral op het vlak van kwaliteit."

Uitgebreide activiteiten

Group De Wolf bundelt vier takken op het vlak van transport en logistiek.
"We bieden enerzijds personenvervoer voor bedrijven aan, waarbij we mensen ophalen in luchthavens, treinstations, hotels, enzovoort", vertelt Verhulst. "Met onze express koerierdienst zijn we dan weer internationaal actief."

Het bedrijf heeft voor de logistieke activiteiten meer dan 30.000 vierkante meter opslagruimte, waaronder een deel op de vroegere site van Brepols in Turnhout. "We hebben daar ongeveer 16.000 paletten voor onze klanten staan, zowel grondstoffen als afgewerkte producten."
Ook als douaneagent heeft Group De Wolf een rijke geschiedenis. Die begon in 1950 met de oprichting door Jozef De Wolf van het douaneagentschap, dat later DAC werd.
© 2013 Concentra