In de pers

26 February 2019

Made in Antwerpen: Pleduco en Pentalight verkopen zich het best

100 Vlajo mini-ondernemingen en Vlajo small business projects stelden zich in Wijnegem Shopping tijdens een verkoopdag voor aan het grote publiek. Pleduco van Sint-Ludgardusschool Merksem en Pentalight van Universiteit Antwerpen kaapten de hoofdprijzen weg.

Op de Vlajo verkoopdag in Wijnegem Shopping brachten de Vlajo Mini-ondernemingen en Small Business Projects hun producten aan de man. De jonge zaakvoerders en hun medewerkers konden dan het grote publiek uittesten.

Gedeputeerde Ludwig Caluwé mocht namens de jury de prijzen uitreiken aan Pleduco als beste mini-onderneming en aan Pentalight als beste Small Business Project van het hoger onderwijs. Pleduco ging met hun zelfontworpen kaartspel ook al met de hoofdprijs aan de haal tijdens de verkoopdag in Shopping Promenade Kapellen.

De studentenprijs mini-onderneming ging naar Lavendre van het Sint-Ursula-instituut Lier. Zij kregen met hun badproducten ook de prijs van beste verkoopstand. Ook Small Business Project Pentalight van Universiteit Antwerpen viel met hun moduleerbare lampen extra in de prijzen en gingen ook naar huis met de studentenprijs. BOX’d van UCLL pakten met hun gepersonaliseerde pennendozen de prijs voor beste verkooptechnieken.

Het project Vlajo Mini-ondernemingen is een initiatief van Vlajo (Vlaamse Jonge Ondernemingen) in samenwerking met de provincies en wordt gesteund door de Vlaamse regering.

Bart de bruyn