In de pers

4 October 2018

Het Laatste Nieuws: Provincie ziet het groots: De Schorre krijgt 225 zonnepanelen

De provincie Antwerpen wil tegen 2020 minstens één achtste van haar energieverbruik zelf opwekken. Daarom worden in de loop van volgend jaar zes van de provinciale sites, waaronder De Schorre in Boom, voorzien van zonnepanelen.

"Met De Schorre hebben we de voorbije jaren de lijn van de vernieuwing gekozen", zegt gedeputeerde voor Recreatiedomeinen Jan De Haes (N-VA). "Denk maar aan de ecologisch doordachte aanleg van parkzones of het gebruik van energiezuinige maatregelen en duurzame technologieën in het wielermuseum De Velodroom. Het spreekt voor zich dat we deze lijn verder willen doortrekken. Daarom willen we in de loop van 2019 225 zonnepanelen aanbrengen op het dak van het congrescentrum De Pitte en de naastgelegen loods Verstrepen. De panelen kosten 84.000 euro en zullen instaan voor een kwart van het energieverbruik van De Schorre."

De Schorre is niet de enige provinciale site waar volgend jaar zonnepanelen zullen worden voorzien. Ook in de Hooibeekhoeve en de Pluimveehouderij in Geel, Cultuurhuis De Warande in Turnhout, het provinciaal instituut PIVA in Antwerpen en het provinciaal recreatiedomein Zilvermeer in Mol komen er zonnepanelen te liggen. Alles bij elkaar gaat het om een investering van zo'n 900.000 euro.

"In het kader van ons klimaatplan willen we in 2020 minstens dertien procent van ons energieverbruik als organisatie zelf opwekken", zegt gedeputeerde voor Logistiek Ludwig Caluwé (CD&V).
 

(BCOR)