In de pers

23 April 2015

Gazet van Antwerpen: Provinciegedeputeerde Ludwig Caluwé bezoekt winnende minionderneming

De jonge ondernemers van 3Deco, een van de mini-ondernemingen van het Mater Salvatorisinstituut, hebben gisteren het bezoek gekregen van gedeputeerde voor economie Ludwig Caluwé (CD&V).

3Deco werd onlangs beste minionderneming van de provincie. Het bedrijfje mag binnenkort naar de Vlaamse finale. De provinciegedeputeerde feliciteerde de jonge ondernemers en had voor elk van hen een waardebon voor iTunes bij.

Coach en leerkracht Philippe Vandeputte kreeg een mandje met lekkers. 3Deco print en commercialiseert producten met twee 3D-printers. Het gaat om sleutelhangers, smartphonehouders, pennenhouders... “Jullie zorgen voor dynamiek. Onze provincie heeft elk jaar nood aan startende ondernemers. Hopelijk hebben jullie de smaak te pakken gekregen en zetten jullie later door. Wie weet zorgen jullie later wel voor werkgelegenheid”, aldus de provinciegedeputeerde.

Zelf gaven de leerlingen de provinciegedeputeerde tekst en uitleg bij hun minionderneming. Op 31 maart hadden zij hun printers in totaal 700 uur laten werken, goed voor 4,2 kilometer printdraad of filament. “Het filament bestaat in verschillende kleuren en is 0,2 millimeter dik. Het is een heel ecologisch product, bestaande uit suikerriet en maïszetmeel”, legt de technisch directeur van 3Deco uit. De slogan van de mini-onderneming is dan ook Wij printen groen in alle kleuren.