In de pers

12 May 2016

Gazet van Antwerpen: Ontwerp voor geschenk gezocht

De provincie gaat op zoek naar ontwerpen voor een relatiegeschenk om te geven aan belangrijke (internationale) contacten. Tot 20 mei kunnen er voorstellen ingediend worden.

“Het provinciebestuur zoekt een gepersonaliseerd relatiegeschenk van eigen bodem dat geschonken kan worden aan belangrijke contacten tijdens internationale bezoeken of bij het ontvangen van buitenlandse afgevaardigden”, zegt gedeputeerde Ludwig Caluwé (CD&V), die bevoegd is voor Economie en voorzitter is van de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Antwerpen. “Het relatiegeschenk moet representatief zijn voor of geïnspireerd door de provincie Antwerpen en aan enkele voorwaarden voldoen.”

Uniseks en compact

Zo wordt geïnteresseerde ontwerpers gevraagd dat het geschenk zowel aan mannen als aan vrouwen geschonken kan worden en dat het compact is, handig te transporteren en toegelaten als handbagage. Het geschenk moet ook een internationaal karakter hebben.
De open oproep heeft zowel betrekking op een ontwerp als op de productie van een relatiegeschenk. Een jury, met afgevaardigden van de POM, de provincie, ModeMuseum en museum DIVA, beoordeelt de inzendingen. Tot en met vrijdag 20 mei kan via e-mail of post bij de POM een dossier met een ontwerpconcept met bijkomende schets worden ingediend. Op 27 mei worden drie tot vijf best scorende kandidaten bekendgemaakt. Zij worden toegelaten tot de tweede selectieronde waarin het ontwerpconcept verder wordt uitgewerkt.

(psim)