Caluweetjes

13 April 2016

Zitdagen pensioenen worden voorlopig niet afgeschaft

Uit een vraag van CD&V’ster Sonja Becq aan de minister voor Pensioenen blijkt dat de zitdagen voor pensioenvragen voorlopig niet worden afgelast. Heel wat gemeenten krijgen vragen van inwoners nadat ze vernamen dat de Rijksdienst voor Pensioenen op eigen houtje besliste de zitdagen niet meer te organiseren.

De minister wil dat dat de Rijksdienst Voor Pensioenen eerst overleg pleegt met de gemeenten of het aantal zitdagen moet verminderd worden dan wel volledig afgeschaft, afhankelijk van hoeveel mensen er gemiddeld komen opdagen voor deze dienstverlening. Het aantal bezoekers voor de zitdagen is de afgelopen drie jaar met 15% gedaald. Tegelijk is het aantal telefonische oproepen gestegen en is het aantal bezoekers van de site ‘mypension.be’ meer dan verviervoudigd.

Verder blijkt ook dat 66% van de mensen op zo’n zitdag een pensioenaanvraag wil indienen hoewel dat ook in het gemeentehuis kan. Sonja Becq: “Ik blijf bezorgd om de mensen die niet zo zelfredzaam zijn of die niet zo vlot overweg kunnen met het internet, de computer of zij die niet makkelijk een brief schrijven. Zij moeten dicht bij huis ook over een dienstverlening kunnen beschikken.”

Inschrijven op de nieuwsbrief

* verplicht in te vullen

Selecteer hieronder "Email" om, conform de AVG wetgeving, toestemming te geven om onze nieuwsbrief naar u te versturen.

Je kan te allen tijde uitschrijven via een link onderaan elke e-mail.

We gebruiken Mailchimp als email tool. Door hieronder op "inschrijven" te klikken geef je aan dat je weet dat je gegevens naar Mailchimp worden verzonden ter verwerking. Leer meer over de privacy inspanningen van Mailchimp'.