Caluweetjes

15 December 2016

Zieke kinderen sneller op Bednet

Vanaf januari ‘17 kunnen langdurig zieke kinderen sneller een beroep doen op internetonderwijs op afstand. Nu kan dat vanaf 6 weken ziekte, vanaf 2017 wordt dat mogelijk vanaf 4 weken effectief gebruik wegens ziekte. De aanpassing is mogelijk dankzij een betere dienstverlening en bijkomend materiaal. Sinds de start van synchroon Internetonderwijs is de dienstverlening sterk geprofessionaliseerd.

Dankzij extra middelen kunnen ze voorzien in meer sets, begeleiders en technische ondersteuning. Meer leerlingen krijgen zo toegang tot synchroon internetonderwijs. In 2015 werd het programma, na een succesvol proefproject, uitgebreid naar vijfjarige kleutertjes.

CD&V Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits: “Kinderen die langdurig ziek zijn, zullen vanaf Nieuwjaar al na vier weken ziekte gebruik kunnen maken van de diensten van Bednet. Ze kunnen zo mee de lessen in de klas volgen en houden dus contact met hun vertrouwde klasomgeving, met de leraar, met de vrienden in de klas. Sinds de start van Bednet hebben al 1783 langdurig en chronische zieke kinderen en jongeren uit bijna 900 scholen van synchroon internetonderwijs gebruik kunnen maken. CD&V wil die dienstverlening ook in de toekomst garanderen.”

Inschrijven op de nieuwsbrief

* verplicht in te vullen

Selecteer hieronder "Email" om, conform de AVG wetgeving, toestemming te geven om onze nieuwsbrief naar u te versturen.

Je kan te allen tijde uitschrijven via een link onderaan elke e-mail.

We gebruiken Mailchimp als email tool. Door hieronder op "inschrijven" te klikken geef je aan dat je weet dat je gegevens naar Mailchimp worden verzonden ter verwerking. Leer meer over de privacy inspanningen van Mailchimp'.