Caluweetjes

17 May 2017

Vervallen parkeerkaarten voor gehandicapten uit omloop halen

Ongeveer 200.000 parkeerkaarten voor gehandicapten zijn vervallen, d.w.z. dat 1 op 3 gebruik maakt van een vervallen kaart zodat er minder plek is voor mensen die het echt nodig hebben. Om die parkeerkaarten uit omloop te halen suggereerde CD&V’ster Nahima Lanjri aan de bevoegde ministers om de controlebevoegdheden van parkeer- en gemeenschapswachters uit te breiden.

Nu kan enkel de politie optreden tegen het misbruik van parkeerkaarten. Nochtans is het parkeerbeleid vaak in handen van parkeerwachters, Het is niet logisch en verre van efficiënt dat parkeerwachters dit misbruik niet kunnen vaststellen, omdat zij geen toegang hebben tot de bevoegde databank om de geldigheid te controleren en omdat zij niet bevoegd zijn om deze inbreuken vast te stellen. Wie niet kan controleren, kan bijgevolg ook niet beboeten. En zo ontspringen heel wat mensen de dans.

De minister antwoordde dat voortaan niet enkel parkeerwachters maar ook gemeenschapswachters toegang zullen hebben tot de databank van het DG Personen met een handicap zodat zij de geldigheid van een parkeerkaart kunnen nagaan en indien nodig het misbruik ervan beboeten.

Inschrijven op de nieuwsbrief

* verplicht in te vullen

Selecteer hieronder "Email" om, conform de AVG wetgeving, toestemming te geven om onze nieuwsbrief naar u te versturen.

Je kan te allen tijde uitschrijven via een link onderaan elke e-mail.

We gebruiken Mailchimp als email tool. Door hieronder op "inschrijven" te klikken geef je aan dat je weet dat je gegevens naar Mailchimp worden verzonden ter verwerking. Leer meer over de privacy inspanningen van Mailchimp'.