Caluweetjes

1 June 2016

Uitzendcontracten weldra eenvoudiger

CD&V Minister van Werk, Kris Peeters heeft een wetsontwerp klaar dat de 48-urenregel voor uitzendarbeid schrapt en de elektronische arbeidsovereenkomst per sms of e-mail mogelijk maakt.

De uitzendsector heeft voor deze nieuwe mogelijkheid een onlineplatformgecreëerd. In het basisscenario bevat een e-mail aan de uitzendkracht een beveiligde link naar het platform, waarop de uitzendkracht kennis kan nemen van de arbeidsovereenkomst die hem wordt aangeboden. De elektronische ondertekening van de arbeidsovereenkomst gebeurt in dit scenario op de klassieke, op dit moment enige rechtsgeldige manier, d.w.z. met de elektronische identiteitskaart via een pc en een kaartlezer.Het alternatieve scenario veronderstelt een voorafgaand mandaat van de uitzendkracht. In dit scenario krijgt de werknemer van zijn werkgever een e-mail of sms met de vraag de overeenkomst te bevestigen met een pincode. In de huidige wetgeving kan zoiets niet.

De arbeidsovereenkomst kan worden geopend en gelezen via een link in de e-mail van de werkgever. De ondertekening door middel van de pincode kan gebeuren via een pc, een smartphone of een tablet.

Inschrijven op de nieuwsbrief

* verplicht in te vullen

Selecteer hieronder "Email" om, conform de AVG wetgeving, toestemming te geven om onze nieuwsbrief naar u te versturen.

Je kan te allen tijde uitschrijven via een link onderaan elke e-mail.

We gebruiken Mailchimp als email tool. Door hieronder op "inschrijven" te klikken geef je aan dat je weet dat je gegevens naar Mailchimp worden verzonden ter verwerking. Leer meer over de privacy inspanningen van Mailchimp'.