Caluweetjes

16 October 2013

Uitnodiging lezing nieuw beschermingsstatuut voor wilsonbekwame personen 14/10

CD&V Vrouw en Maatschappij, regio Voor- en Noorderkempen, nodigt u van harte uit voor
een lezing door Ere-CD&V Volksvertegenwoordiger Luc Goutry en CD&V-kamerfractieleider Raf Terwingen over het Nieuw beschermingsstatuut voor wilsonbekwame personen.

De nieuwe beschermingsmaatregelen voor personen die geen beslissingen voor zichzelf kunnen nemen, kwamen er dankzij CD&V.

Wanneer iemand meerderjarig is, wordt hij juridisch zelfstandig. Hierdoor kan je contracten afsluiten, een bankrekening openen, enz...

Sommige personen zijn daartoe niet in staat (vb. mensen met een mentale beperking, psychiatrische patiënten, dementerenden,..) Indien er dan geen familie ter beschikking staat, hebben deze zogenaamde wilsonbekwame personen een bescherming nodig. Vandaag is er al een kluwen van beschermingsmaatregelen.

De nieuwe wet vereenvoudigt niet alleen het statuut van wilsonbekwame personen, maar kent ook een betere bescherming toe.

Maandag 14 oktober 2013
Strijboshof, Achterbroeksteenweg 69, 2920 Kalmthout
Aanvang 20.00u - Inkom gratis.

Inschrijven op de nieuwsbrief

* verplicht in te vullen

Selecteer hieronder "Email" om, conform de AVG wetgeving, toestemming te geven om onze nieuwsbrief naar u te versturen.

Je kan te allen tijde uitschrijven via een link onderaan elke e-mail.

We gebruiken Mailchimp als email tool. Door hieronder op "inschrijven" te klikken geef je aan dat je weet dat je gegevens naar Mailchimp worden verzonden ter verwerking. Leer meer over de privacy inspanningen van Mailchimp'.