Caluweetjes

11 January 2017

Uitbreiding Blue-Bike verzekeren

Om Blue-bike, de blauwe deelfietsen aan de NMBS-stations verder uit te breiden is een kapitaalsverhoging van de NMBS én De Lijn nodig. Op 3 jaar tijd is het aantal gebruikers en ritten meer dan verdriedubbeld. Het succes is ook de organisator, Blue-mobility NV, niet ontgaan is en dus zijn er groeiplannen.

Blue Bike wil het aantal locaties uitbreiden van 53 naar 115 en naast NMBS-stations ook aanwezig zijn op parkings en grote bushaltes. CD&V’ster Martine Fournier vernam nu dat de NMBS sterk twijfelt aan een verdere investering en vroeg aan Vlaams minister van Mobiliteit naar een stand van zaken. Deze bevestigde de twijfel bij de NMBS. Hij stelde ook dat een beslissing van de NMBS om niet participeren in de kapitaalsverhoging geen invloed heeft op de bestaande Blue-bikepunten, maar wel bijkomende punten hypothekeert.

De minister wil zich niet uitspreken over wat er moet gebeuren als de NMBS niet participeert, maar CD&V is duidelijk: “Als de NMBS niet mee stapt in de uitbreiding, dan moet Vlaanderen zijn participatie verhogen. De combi-mobiliteit is een belangrijk onderdeel van het Vlaams fietsbeleid en de deelfietsen hebben hun succes bewezen. De mentaliteitswijziging die ingezet is, mag nu niet gestopt worden.

Inschrijven op de nieuwsbrief

* verplicht in te vullen

Selecteer hieronder "Email" om, conform de AVG wetgeving, toestemming te geven om onze nieuwsbrief naar u te versturen.

Je kan te allen tijde uitschrijven via een link onderaan elke e-mail.

We gebruiken Mailchimp als email tool. Door hieronder op "inschrijven" te klikken geef je aan dat je weet dat je gegevens naar Mailchimp worden verzonden ter verwerking. Leer meer over de privacy inspanningen van Mailchimp'.