Caluweetjes

8 March 2017

Provincie Antwerpen verstuurt als eerste aanslagbiljetten digitaal

Vanaf 2018 kan elke burger uit de provincie Antwerpen zijn aanslagbiljet ontvangen in zijn mailbox, Zoomit of Doccle, als hij zich voor 31 december 2017 registreert op: www.belastingen.provincieantwerpen.be Ga naar ‘digitaal aanslagbiljet’ via de zoekmachine.

De registratie verloopt eenvoudig en snel via de identiteitskaart met eID kaartlezer.
Wie niet geregistreerd is voor 31 december ‘17, krijgt het aanslagbiljet gezinnen gewoon op papier. Registreren in 2018 blijft mogelijk voor de volgende jaren.

De inkomsten besteedt de provincie aan een ruime waaier van dienstverlening. Soms zichtbaar zoals de provinciale groendomeinen, aanleg van fietspaden en het onderhoud van 2400 km waterlopen. Soms minder zichtbaar, van arbeidsveiligheid tot wetenschappelijk onderzoek in het kader van de landbouw of de volksgezondheid. Vanaf 1/1/2018 gaat de provinciebelasting voor bedrijven ook digitaal. Meer info daarover volgt als bijlage bij de aanslagbiljetten 2017 en via de provinciale website.

“Om het met de slogan van de Nederlandse belastingdienst te zeggen, leuker kunnen we het niet maken, makkelijker wel” aldus CD&V gedeputeerde Ludwig Caluwé, bevoegd voor financiën.

Inschrijven op de nieuwsbrief

* verplicht in te vullen

Selecteer hieronder "Email" om, conform de AVG wetgeving, toestemming te geven om onze nieuwsbrief naar u te versturen.

Je kan te allen tijde uitschrijven via een link onderaan elke e-mail.

We gebruiken Mailchimp als email tool. Door hieronder op "inschrijven" te klikken geef je aan dat je weet dat je gegevens naar Mailchimp worden verzonden ter verwerking. Leer meer over de privacy inspanningen van Mailchimp'.