Caluweetjes

16 December 2015

OCMW’s leggen samen voor gratis psychologische eerstelijnszorg

‘Het Kruispunt’ in Kalmthout biedt gratis en zonder afspraak advies of kortdurende hulp aan alle volwassenen vanaf 18 jaar met psychische of sociale problemen die in het noorden van de provincie Antwerpen wonen.(Essen, Kalmthout, Wuustwezel, Brecht, Stabroek, Kapellen).

Omdat er wachtlijsten dreigden te ontstaan, beslisten de OCMW’s uit deze regio om samen te leggen voor een extra dagdeel. De OCMW’s van Kalmthout, Kapellen, Stabroek, Wuustwezel en Essen slaan dus de handen in elkaar om gratis en zonder afspraak hulp te bieden aan mensen met psychische of sociale problemen. OCMW Kalmthout stelt de locatie ter beschikking, de andere OCMW’s springen financieel bij.

Dankzij deze samenwerking is Het Kruispunt vanaf nu een extra halve dag in de week geopend. Is er een langdurende of intensieve begeleiding nodig, dan wordt er gericht doorverwezen. Het Kruispunt is een samenwerking van het Centrum voor Algemeen Welzijnswerk, Klina, de VZW Openluchtopvoeding, het Centrum voor Geestelijke Gezondheid Andante en de betrokken gemeenten.
U vindt Het Kruispunt in de Dorpsstraat 3 in Kalmthout. Info : www.kruispunt-kalmthout.be