Caluweetjes

26 June 2013

Nieuwe regels uitzendarbeid vanaf 1 juli 2013 (2)

Op 1 juli verandert de wet op de uitzendarbeid.

Er zijn 4 belangrijke aanpassingen.

1.‘Instroom’ is de eerste aanpassing (zie Caluweetje van 13/6).
2
. Dagcontracten: Vanaf 1 juli zijn opeenvolgende dagcontracten enkel toegelaten als het bedrijf dat de uitzendkracht inschakelt, de nood aan flexibiliteit kan bewijzen; het bedrijf moet de vakbondsvertegenwoordigers informeren en raadplegen. Geschillen worden besproken in het paritair comité.

3. Informatie en consultatie délégués: Een bedrijf dat uitzendkrachten inschakelt, moet om de zes maanden de vakbondsvertegenwoordigers informeren over hoe het met uitzendarbeid omgaat.

4. 48-urenregel contracten: Uitzendkantoren hebben momenteel tot twee werkdagen na het begin van de tewerkstelling tijd om een contract op te stellen.
Die regel kan problemen geven, als de uitzendkracht in die periode ziek wordt of een arbeidsongeval krijgt. Voor het eind van 2013 wordt die 48-urenregel afgeschaft.
Een overeenkomst elektronisch afsluiten is een mogelijke oplossing die nog onderzocht wordt.

Inschrijven op de nieuwsbrief

* verplicht in te vullen

Selecteer hieronder "Email" om, conform de AVG wetgeving, toestemming te geven om onze nieuwsbrief naar u te versturen.

Je kan te allen tijde uitschrijven via een link onderaan elke e-mail.

We gebruiken Mailchimp als email tool. Door hieronder op "inschrijven" te klikken geef je aan dat je weet dat je gegevens naar Mailchimp worden verzonden ter verwerking. Leer meer over de privacy inspanningen van Mailchimp'.