Caluweetjes

5 October 2016

Meer Info bij nieuwe procedure aanvraag parkeerkaart

Sinds 1 juli geldt de nieuwe procedure voor aanvraag van een parkeerkaart. (Zie Caluweetje van 29/6). Je doet het voortaan via www.handicap.belgium.be.

Heb je al een dossier bij FOD Sociale Zekerheid (personen met een handicap) en je kreeg een medische erkenning hiervoor, dan kun je die aanvragen via de site. Maar haal je voor verminderde zelfdredzaamheid een score lager dan 12 punten, of voor het onderdeel verplaatsing minder dan 2 punten of heb je geen blijvende invaliditeit van minstens 50 % aan de onderste ledematen, dan is een medische herziening nodig.

Neem best eerst contact op met de dienst Maatschappelijk Werk van je ziekenfonds, gemeente of stad. De kans bestaat dat je bij een medische herziening een lagere score krijgt voor verminderde zelfredzaamheid waardoor je andere sociale rechten verliest. Heb je nog geen medische erkenning als persoon met een handicap, dan moet je een vragenlijst invullen op de site. Medische gegevens worden opgevraagd bij je behandelende arts. Je doet er goed aan hem eerst te raadplegen. Heb je een rolstoel die voorkomt op een lijst opgesteld door het Riziv, dan geldt een verkorte aanvraagprocedure.

Inschrijven op de nieuwsbrief

* verplicht in te vullen

Selecteer hieronder "Email" om, conform de AVG wetgeving, toestemming te geven om onze nieuwsbrief naar u te versturen.

Je kan te allen tijde uitschrijven via een link onderaan elke e-mail.

We gebruiken Mailchimp als email tool. Door hieronder op "inschrijven" te klikken geef je aan dat je weet dat je gegevens naar Mailchimp worden verzonden ter verwerking. Leer meer over de privacy inspanningen van Mailchimp'.