Caluweetjes

15 November 2012

Lancering van de Pensioenlijn: 1765

Voortaan is er nog één enkel, gemakkelijk te onthouden, telefoonnummer voor alle vragen over het pensioen: het nummer 1765, waarbij ‘'17'' staat voor gratis en ‘'65'' voor de wettelijke pensioenleeftijd.

Via dit nieuwe telefoonnummer kan elke burger terecht bij de 3 pensioeninstellingen (RVP, RSVZ en PDOS) voor alle vragen over het wettelijke pensioen, ongeacht het stelsel waarin hij of zij gewerkt heeft.

De pensioenlijn is het resultaat van de samenwerking tussen de drie pensioeninstellingen, naar het voorbeeld van de Pensioenpunten (gemeenschappelijke zitdagen). Je moet eerst één van de drie landstalen kiezen, waarna je een vraag kan stellen in functie van jouw pensioenregeling. Je kan een specifieke dienst rechtstreeks contacteren aan de hand van de code die op de brieven van de pensioendiensten staat.

Bij problemen zorgt een medewerker ervoor dat je bij de juiste dienst terecht komt: de RVP, het RSVZ of de PDOS.

De Pensioenlijn is ook bereikbaar vanuit het buitenland via het betalende nummer +32 78 15 1765.

De Pensioenlijn is alle dagen van de week bereikbaar van 9u tot 12u en van 13u tot 17u.

Inschrijven op de nieuwsbrief

* verplicht in te vullen

Selecteer hieronder "Email" om, conform de AVG wetgeving, toestemming te geven om onze nieuwsbrief naar u te versturen.

Je kan te allen tijde uitschrijven via een link onderaan elke e-mail.

We gebruiken Mailchimp als email tool. Door hieronder op "inschrijven" te klikken geef je aan dat je weet dat je gegevens naar Mailchimp worden verzonden ter verwerking. Leer meer over de privacy inspanningen van Mailchimp'.