Caluweetjes

11 March 2015

Laatste papieren maaltijdcheques maar 3 maanden geldig.

Sinds de invoering van de maaltijdcheques bedroeg de geldigheidsperiode altijd 3 maanden. Een parlementair initiatief van o.a. CD&V’er Stefaan Vercamer leidde tot een verlenging van de geldigheidsduur tot 12 maanden.

Vanaf 2016 is de volledige veralgemening van de elektronische maaltijdcheques voorzien, papieren maaltijdcheques zullen dus verdwijnen. Werknemers zullen de papieren maaltijdcheques ten laatste nog tot september ontvangen. Nu blijkt echter dat alle papieren maaltijdcheques van dit jaar slechts tot 31 december 2015 geldig zijn. Volgens de minister is dat om de overgangsperiode naar elektronische maaltijdcheques zo kort mogelijk te maken.

‘We hadden net geijverd voor een verlenging van de geldigheidsduur tot 12 maanden en die ook bekomen. Het is niet logisch en verwarrend dat men nu de klok terugdraait waardoor de laatste papieren cheques van september 2015 toch slechts 3 maanden geldig zullen zijn’, aldus Stefaan Vercamer.

40% van de maaltijdcheques werd eind 2014 nog op papier uitgegeven. Hopelijk is de extra communicatie over de afschaffing van de papieren maaltijdcheques voldoende om te voorkomen dat er cheques verloren gaan.

Inschrijven op de nieuwsbrief

* verplicht in te vullen

Selecteer hieronder "Email" om, conform de AVG wetgeving, toestemming te geven om onze nieuwsbrief naar u te versturen.

Je kan te allen tijde uitschrijven via een link onderaan elke e-mail.

We gebruiken Mailchimp als email tool. Door hieronder op "inschrijven" te klikken geef je aan dat je weet dat je gegevens naar Mailchimp worden verzonden ter verwerking. Leer meer over de privacy inspanningen van Mailchimp'.