Caluweetjes

7 September 2016

Garanties voor verkeerslessen in Vlaanderen

Op federaal niveau werd beslist om verkeerseducatie als taak van de federale politie te schrappen. De cellen Educatie en Preventie (CEP) zetten hun aanbod stop en dat is slecht nieuws voor honderden scholen in Vlaanderen die op zoek moeten naar een alternatief. In Vlaanderen kreeg de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) de opdracht de taak over te nemen, maar zij moeten met steeds minder middelen steeds meer taken opnemen.

CD&V’ster An Christiaens pleitte bij de minister van mobiliteit voor een overgangsperiode en bijkomende middelen voor VSV voor het schooljaar 2016-2017. Het volledige aanbod van CEP ondervangen is op korte termijn niet mogelijk. De VSV is op dit moment actief in 328 scholen, maar vanaf volgend jaar zal dat aantal dus aanzienlijk stijgen. Voor CD&V is het cruciaal dat de VSV bij een nieuwe samenwerkingsovereenkomst kan rekenen op voldoende middelen voor deze bijkomende opdracht.

An Christiaens: “Elk jaar vallen 400 verkeersdoden op Vlaamse wegen en verkeerseducatie is bijgevolg van levensbelang. CD&V rekent erop dat Vlaanderen in de nieuwe afspraken met de VSV extra middelen voorziet om naar behoren aan die doelstelling te kunnen werken.”

Inschrijven op de nieuwsbrief

* verplicht in te vullen

Selecteer hieronder "Email" om, conform de AVG wetgeving, toestemming te geven om onze nieuwsbrief naar u te versturen.

Je kan te allen tijde uitschrijven via een link onderaan elke e-mail.

We gebruiken Mailchimp als email tool. Door hieronder op "inschrijven" te klikken geef je aan dat je weet dat je gegevens naar Mailchimp worden verzonden ter verwerking. Leer meer over de privacy inspanningen van Mailchimp'.