Caluweetjes

Vragen voor Minister van Financiën en Buitenlandse Handel, Maystadt

17 September 2014

CycloSafe: Een nieuw antidiefstal toestel

Op 15 september 2014 lanceerde De Post ‘Cy-cloSafe’, een antidiefstal toestel voor fietsen. CycloSafe wordt verkocht door fietsenwinkels en op www.cyclosafe.be van bpost. Dankzij een uniek nummer worden de fietsen geregistreerd in een centrale database. In geval van verlies of diefstal, gaat de burger naar de bpost-website om de diefstal te melden en zo de detectie-dienst te activeren.

De postbodes hoeven zelf niets te doen. Wanneer ze een fiets passeren die gechipt is en als gestolen opgegeven staat, stuurt een scanner in de smartphone van de postbode de geolokalisatiegegevens automatisch door naar de lokale politiezone.

Die moet dan op zoek naar de fiets. Deze scanner kan de fietsen zowel gewoon op straat als op plaatsen waar fietsen in grote volumes geparkeerd staan detecteren. Bpost garandeert dat de geolokalisatie gegevens van de fiets en de persoonsgegevens van de consument apart worden bewaard. De eigenaar die zijn fiets gerecupereerd heeft wordt gevraagd om dit op de CycloSafe website te signaleren.

Inschrijven op de nieuwsbrief

* verplicht in te vullen

Selecteer hieronder "Email" om, conform de AVG wetgeving, toestemming te geven om onze nieuwsbrief naar u te versturen.

Je kan te allen tijde uitschrijven via een link onderaan elke e-mail.

We gebruiken Mailchimp als email tool. Door hieronder op "inschrijven" te klikken geef je aan dat je weet dat je gegevens naar Mailchimp worden verzonden ter verwerking. Leer meer over de privacy inspanningen van Mailchimp'.