Caluweetjes

8 April 2015

Cumul ontslagvergoeding en pensioen!

Voor de pensioenberekening worden de opzeggings-, afscheids- en ontslagvergoedingen als loon beschouwd, gespreid over de periode waarop ze betrekking hebben. Sinds 1 januari ‘15 wordt dit principe van spreiding van de ontslagvergoeding ook toegepast op het einde van de loopbaan. CD&V’ster Sonja Becq vroeg hierover duidelijkheid.

De Pensioenminister bevestigt dat het krijgen van een pensioen én een ontslagvergoeding kan leiden tot cumulatie van het pensioen met een toegelaten beroepsactiviteit. Maw als het bedrag van de ontslagvergoeding hoger is dan het grensbedrag, wordt het pensioen verminderd of geschorst. Als men wacht met het pensioen tot de periode van de opzeggings-, afscheids- en ontslagvergoedingen afgelopen is, wordt de vergoeding als loon beschouwd en als gewerkte dagen voor de pensioenberekening geregistreerd.

Dit betekent dat er jaren toegevoegd worden wat net een hoger in plaats van een lager pensioen oplevert. In 2014 werd de regeling van toegelaten activiteit bij het pensioen versoepeld. Sinds 2015 is de vermindering van het pensioen proportioneel ten opzichte van de overschrijding. Elke 65-jarige gepensioneerde met een loopbaan van 45 jaar kan zijn ontslagvergoeding volledig cumuleren met zijn pensioen.

Inschrijven op de nieuwsbrief

* verplicht in te vullen

Selecteer hieronder "Email" om, conform de AVG wetgeving, toestemming te geven om onze nieuwsbrief naar u te versturen.

Je kan te allen tijde uitschrijven via een link onderaan elke e-mail.

We gebruiken Mailchimp als email tool. Door hieronder op "inschrijven" te klikken geef je aan dat je weet dat je gegevens naar Mailchimp worden verzonden ter verwerking. Leer meer over de privacy inspanningen van Mailchimp'.