Caluweetjes

7 March 2018

CD&V pakt discriminatie grensarbeiders aan (3)

CD&V kamerleden Roel Deseyn, Stefaan Vercamer en Servais Verherstraeten dienden 3 wetsvoorstellen in om discriminaties voor grensarbeiders weg te werken. Grensarbeiders die hun hele carrière of een groot deel daarvan in Nederland of Duitsland gewerkt hebben en dan werkloos geworden zijn, zullen ook na hun 65ste verjaardag recht hebben op een Belgische werkloosheidsuitkering.

“De problemen ontstonden door de verhoging van de pensioenleeftijd in het buitenland waardoor grensarbeiders soms in een ‘pensioenvacuüm’ vallen. Hoewel het om noodzakelijke hervormingen gaat, moeten we deze ongewenste neveneffecten wel wegwerken. Deze mensen werkten vaak hun hele leven en hebben bijgedragen aan het systeem. Door ons wetsvoorstel zullen werklozen hun uitkering kunnen behouden tot de dag dat ze recht hebben op een volledig pensioen.

Dat was voorheen niet het geval”, legt CD&V-Volksvertegenwoordiger Stefaan Vercamer uit. "De regeling geldt ook voor uitkeringen wegens arbeidsongeschiktheid. 
De twee laatste problemen kunnen nog steeds weggewerkt worden door de ingediende wetsvoorstellen."

Inschrijven op de nieuwsbrief

* verplicht in te vullen

Selecteer hieronder "Email" om, conform de AVG wetgeving, toestemming te geven om onze nieuwsbrief naar u te versturen.

Je kan te allen tijde uitschrijven via een link onderaan elke e-mail.

We gebruiken Mailchimp als email tool. Door hieronder op "inschrijven" te klikken geef je aan dat je weet dat je gegevens naar Mailchimp worden verzonden ter verwerking. Leer meer over de privacy inspanningen van Mailchimp'.