Caluweetjes

Vragen voor Minister van Economie, Ruimtelijke Ordening en Media, Dirk Van Mechelen

22 January 2014

1813: nieuw nummer Zelfmoordlijn

De Zelfmoordlijn is voortaan gratis te bereiken via het noodnummer 1813. Dat besliste CD&V Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen. Het nieuwe noodnummer moet de drempel voor de burger verlagen. Het initiatief kadert in het actieplan suïcidepreventie, waarmee de Vlaamse regering het aantal zelfdodingen in Vlaanderen tegen 2020 met 20 procent wil doen dalen tegenover het jaar 2000.

Mensen in suïcidale crisis kunnen voortaan de klok rond terecht op 1813. Daarnaast komt er ook een digitaal platform, www.zelfmoord1813.be, dat alle hulpmiddelen en diensten rond de preventie van zelfdoding toegankelijk maakt.
Bellen naar 1813 is gratis voor de beller, ongeacht of die met een vast of mobiel toestel belt, of zijn rekening betaald heeft of niet, noodnummers zijn te allen tijde bereikbaar.

Bellen naar 1813 is ook anoniem.
Tele-Onthaal blijft te bereiken op het gratis nummer 106. Hier kan je terecht voor een anoniem gesprek over bijv.: depressie, angst, eenzaamheid, pesten, partnergeweld.

Inschrijven op de nieuwsbrief

* verplicht in te vullen

Selecteer hieronder "Email" om, conform de AVG wetgeving, toestemming te geven om onze nieuwsbrief naar u te versturen.

Je kan te allen tijde uitschrijven via een link onderaan elke e-mail.

We gebruiken Mailchimp als email tool. Door hieronder op "inschrijven" te klikken geef je aan dat je weet dat je gegevens naar Mailchimp worden verzonden ter verwerking. Leer meer over de privacy inspanningen van Mailchimp'.