Caluweetjes

22 April 2015

1712 nu ook hulplijn gedwongen adopties

Vanaf 9 maart 2015 kunnen slachtoffers van een gedwongen adoptie naar 1712 bellen om hun verhaal te doen. (1712 is een hulplijn voor iedereen die vragen heeft over geweld, misbruik en kindermishandeling). De medewerkers van de hulplijn zullen luisteren naar de slachtoffers en hen kunnen leiden tot de nodige hulp.

Dit kan gaan over psychologische ondersteuning of begeleiding maar ook over concrete hulp bij een zoekvraag. De ondersteuning is dus niet alleen bedoeld voor geboorteouders die onder dwang afstand deden van hun kind maar ook voor geadopteerden die (vermoeden dat ze) onder dwang werden afgestaan.

Naast de uitbreiding van de doelgroep van 1712, zal ook een bemiddelings-en erkenningscommissie voor slachtoffers van een gedwongen adoptie worden opgericht. Slachtoffers die dat wensen kunnen bij deze commissie onder meer een gesprek vragen voor zichzelf of met diegene (persoon of organisatie) die dwang heeft uitgeoefend.

Inschrijven op de nieuwsbrief

* verplicht in te vullen

Selecteer hieronder "Email" om, conform de AVG wetgeving, toestemming te geven om onze nieuwsbrief naar u te versturen.

Je kan te allen tijde uitschrijven via een link onderaan elke e-mail.

We gebruiken Mailchimp als email tool. Door hieronder op "inschrijven" te klikken geef je aan dat je weet dat je gegevens naar Mailchimp worden verzonden ter verwerking. Leer meer over de privacy inspanningen van Mailchimp'.