Caluweetjes

Vragen voor Minister van Financiën, Didier Reynders

18 June 2014

10 brochures ‘Wegwijs in’

De Programmatorische Overheidsdienst Maat-schappelijke Integratie (PODMI) brengt een reeks van 10 brochures uit "Wegwijs in". De opzet is om via deze handige beknopte infor-matiegidsen (potentiële) gebruikers helpen de drempel naar het OCMW te overwinnen.

OCMW’s hebben als taak ervoor te zorgen dat elke mens die bij hen aanklopt, steun en zicht op beterschap krijgt, maar dat aankloppen is vaak al een te grote stap. Deze brochures geven per thema informatie over de werking van het OCMW en legt uit waarop u recht heeft.

De doelstelling van de eerste brochure ‘Wegwijs in het leefloon’ is om het leefloon in verschillende stappen dichter bij de mensen te brengen, het geeft uitleg over wie recht heeft op het leefloon, wanneer en onder welke voorwaarden.

Om de studenten die potentieel recht hebben op een leefloon beter toe te leiden naar het OCMW, werd de tweede brochure ‘Wegwijs voor studenten’ uitgewerkt.

De volgende brochure ‘Wegwijs voor zelfstan-digen in moeilijkheden’ is weldra beschikbaar. U kan de brochures gratis bestellen op www.mi-is.be. Je kan ook een bestelling plaatsen via 02-508.85.85 of vraag@mi-is.be.

Inschrijven op de nieuwsbrief

* verplicht in te vullen

Selecteer hieronder "Email" om, conform de AVG wetgeving, toestemming te geven om onze nieuwsbrief naar u te versturen.

Je kan te allen tijde uitschrijven via een link onderaan elke e-mail.

We gebruiken Mailchimp als email tool. Door hieronder op "inschrijven" te klikken geef je aan dat je weet dat je gegevens naar Mailchimp worden verzonden ter verwerking. Leer meer over de privacy inspanningen van Mailchimp'.