In de pers

27 September 2013

Op ontdekking in Antwerpse haven: Havencentrum Lillo organiseert gratis busritten met gids door de haven op Open Bedrijvendag

Provinciaal Havencentrum Lillo, waar jaarlijks al 50.000 bezoekers passeren, zet ook tijdens Open Bedrijvendag op zondag 6 oktober de deuren open voor het grote publiek.

“Een bewuste keuze”, aldus gedeputeerde voor Economie Ludwig Caluwé. “Open Bedrijvendag is de gelegenheid om de vele voordelen van het economische hart in onze provincie te ontdekken. Met het enorme arbeidspotentieel kan een bezoek aan de haven een eerste positief contact zijn tussen toekomstige werkgevers en werknemers”, luidt de motivatie van Caluwé.

In het bezoekerscentrum kan je samen met de gidsen de haven achter de schermen beleven. Je kan er de havenberoepen zelf uitproberen; achter het stuur van een vrachtwagen, als kraanman op een containerterminal of drenkeling in de buik van een reddingssloep. “Daarmee hopen we bij de bezoekers interesse te wekken in de verschillende havenberoepen, het ondernemerschap en technische beroepen.”

Laat je meevoeren met de gratis bustours en ontdek de nieuwigheden in het dynamische havengebied. Alle praktische info vind je op www.openbedrijvendag.be/havencentrum-lillo

.