In de pers

13 December 2017

Made in Mechelen: Wetenschapspark in Niel begint aan forse uitbreiding

Het gaat snel op het Wetenschapspark Universiteit Antwerpen in Niel. Alle beschikbare laboratoria en kantoren zijn ingenomen, en er komen nieuwe gebouwen om extra bedrijven aan te trekken.

“Het wetenschapspark vond in 2013 een tweede adem met de bouw van een vestigingsruimte voor universitaire spin-offs en jonge ondernemingen. Sindsdien is er heel wat werk verzet. 2 jaar na de opening zijn alle beschikbare kantoren en laboratoria volledig ingevuld”, zegt gedeputeerde en voorzitter van POM Antwerpen Ludwig Caluwé. “Start-ups delen hier ervaringen met collega-ondernemers en vaak kunnen ze er terugvallen op een netwerk van experten, een formule die duidelijk aanslaat.”.

Ook de andere gebouwen op het park, waaronder een doorgroeigebouw dat zich richt op bedrijven die de incubator ontgroeien, zijn volledig volzet. Om nog nieuwe bedrijven te kunnen aantrekken, is het noodzakelijk dat het wetenschapspark investeert in bijkomende infrastructuur. “Concreet staan een bedrijfshal en een nieuw kantoorgebouw op de planning, samen goed voor een investering van om en bij de 5 miljoen euro”, aldus Ludwig Caluwé.

Al nieuwe klanten

Luc Broos, directeur van POM Antwerpen, onderschrijft de nood aan nieuwe infrastructuur. “De bedrijfshal moet plaats bieden aan box-in-box labo’s en werkateliers. Met Anicells, een start-up die de positie van Vlaanderen inzake ontwikkeling van nieuwe celtherapieën wil verstevigen, hebben we voor dat gebouw alvast een eerste klant binnen. De bouw van de hal gaat dan ook van start begin volgend jaar.” En het bedrijfsgebouw moet er eveneens snel komen, want ook daarvoor zijn er al kandidaten.

“Dit is voor onze provincie op innovatiegebied en inzake stimulerend ondernemerschap een belangrijk project. Ik ben dan ook blij dat POM Antwerpen veel mankracht en energie vrijmaakt. Ook apprecieer ik het blijvende engagement van de Universiteit Antwerpen”, besluit gedeputeerde Caluwé.