In de pers

8 March 2018

Made in Antwerpen: RailTraxx is Trends Gazellen ambassadeur

RailTraxx, een private spoorwegmaatschappij uit Borgerhout is één van de drie Trends-gazellen uit de provincie Antwerpen. Trends-gazellen zijn de snelstgroeiende bedrijven uit de provincie.

De andere twee waren Galapagos uit Mechelen en Belcotec uit Geel. Railtraxx opereert vanuit Borgerhout en biedt spoorvervoerdiensten aan doorheen heel Europa. De provincie Antwerpen is partner van de Trends Gazellen. 

Elk jaar selecteert het financieel-economisch weekblad Trends per provincie de 200 snelst groeiende en financieel gezonde bedrijven. Daaruit worden drie bedrijven bekroond:  1 kleine onderneming met een omzet van minder dan 1 miljoen, 1 middelgrote onderneming met een omzet tussen 1 en 10 miljoen en 1 grote onderneming mer een omzet van meer dan 10 miljoen. Railtraxx kreeg de onderscheiding als kleine onderneming. Galapagos is een biotechbedrijf uit Mechelen dat onderzoek doet naar behandeling van auto-immuunziekten. Belcotec uit Geel is actief in de sector verwarming en airco.

De trofeeën werden overhandigd door Ludwig Caluwé, gedeputeerde bevoegd voor Economie. “De provincie Antwerpen mocht vorig jaar 16.824 nieuwe ondernemingen verwelkomen. Dat is bijna 2 procent meer dan in 2016. Daarmee is Antwerpen de provincie met het hoogste aantal starters. We zetten met tal van initiatieven al jaren in op het klaarstomen van de ondernemers van morgen en dat werpt vruchten af”.

GUY JANSSENS