In de pers

15 March 2018

Made in Antwerpen: EASY4YOU: Antwerpse Vlajo mini-onderneming 2018

Zes Antwerpse Vlajo Mini-ondernemingen streden woensdag 14 maart voor een plek in de Vlaamse finale ‘Dé Vlajo Mini-onderneming 2018’. De ondernemende leerlingen van Easy4You van Sint-Ludgardis Merksem en Sint-Jozef Schoten wonnen. Dankzij de unieke samenwerking tussen ASO en TSO-leerlingen van beide scholen hebben zij innovatieve tubeknijpers en kabelversterkers op de markt gebracht.

Ondernemerschap ervaren

Vlajo Mini-ondernemingen is een initiatief van Vlajo vzw, in samenwerking met Provincie Antwerpen, Voka en BNP Paribas Fortis.
Vlajo wil talent creatief ontwikkelen en daagt leerlingen uit het secundair onderwijs uit om een Vlajo Mini-onderneming op te richten. Tijdens één schooljaar starten de jongeren in team een eigen bedrijfje. 
Ze verdelen de functies, kiezen een product of dienst, doen marktonderzoek, zoeken aandeelhouders, vervaardigen hun producten, ontwikkelen een marketingstrategie om hun product te commercialiseren en voeren ten slotte de boekhouding. Een ervaring waarbij ze ondernemende competenties ontdekken en ontwikkelen als initiatief nemen, teamspirit, innovatie, leiding geven, …  
Dit schooljaar doen 500 teams met in totaal ca. 5.000 leerlingen mee.

Samenwerking tussen twee scholen haalt het

Na een lange juryberaadslaging werd Easy4You naar voren geschoven als de beste Antwerpse Vlajo Mini-onderneming. Ze overtuigden de jury met hun innovatief product en de unieke samenwerking tussen 2 scholen. Eesy4You liet volgende andere Antwerpse finalisten achter zich:
–          Eaucéan, College Hagelstein, Sint-Katelijne-Waver: herbruikbare drinkbussen
–          Arc en Ciel, Maris Stella Instituut, Malle: zelfgemaakte tie-dye tshirts en hippe sokken
–          YouthAgainstSmoking, Lucernacollege, Antwerpen: antirookcampagne
–          WoodTastic, Sint-Ludgardisschool Merksem: zelfgemaakte houten sieraden en lifestyle producten
–          Clockwise, GIB Brasschaat: gepersonaliseerde klokken, gemaakt van oude LP’s.

Op 25 april mag Easy4You deelnemen aan de Vlaamse finale in Brussel. De prijsuitreiking zal plaatsvinden tijdens de VLAJO Awards op zaterdag 28 april in Walibi.

EDITH VERVLIET