In de pers

19 March 2019

Made in Antwerpen: 4 Antwerpenaars genomineerd als Antwerpse jonge ondernemer 2019

Voor de 9de keer op rij gaan de provincie Antwerpen en JCI (Junior Chamber International) District Antwerpen op zoek naar de Antwerpse Jonge Ondernemer van het jaar. Gedeputeerde voor Economie Ludwig Caluwé stelde de kanshebbers voor in het provinciehuis.

Provincie Antwerpen en JCI District Antwerpen bekronen op 18 april 2019 de Antwerpse jonge ondernemer, een persoon die in de bloemetjes wordt gezet voor zijn of haar vernieuwende en duurzame initiatieven. De winnaar neemt later deel aan de Vlaamse finale, om samen met de laureaten van de andere provincies te strijden voor de titel Jonge Ondernemer van het Jaar.

Ludwig Caluwé, gedeputeerde voor Economie: “Ondernemerschap moet je koesteren. Het zijn immers ondernemers die jobs creëren. De vier genomineerde jonge ondernemers zijn een voorbeeld voor andere of toekomstige ondernemers. Het zou fijn zijn als jongeren door hen geïnspireerd worden, want de positieve kant van het ondernemerschap wordt vaak onvoldoende belicht.”

De vier genomineerden komen dit keer allemaal uit de stad Antwerpen.

Nick De Mey (Board of Innovation) – Antwerpen
Board of Innovation is een internationaal innovation agency dat ondernemingen helpt bij het neerzetten van innovatie door het creëren en drijven van een sterke ondernemerszin.

Martijn Joris (Twikit) – Berchem
Twikit maakt digitale productietechnieken zoals 3D-printing en lasercutting toegankelijk voor bedrijven die hun eindklanten gepersonaliseerde producten willen aanbieden.

Bart Van Acker (Quality by Design) – Wilrijk
Quality by Design (QbD) levert consultancydiensten aan bedrijven in onder andere de life sciences- (farmacie, biotechnologie en medical devices), cosmetica-, healthcare- en voedselindustrie.

Alexander Van Laer (Poppy) – Antwerpen
Poppy biedt sinds begin 2018 een mobiliteitsoplossing met haar eigen free floating car sharing-dienst in Antwerpen. De start-up werkt met een vloot van 100% elektrisch aangedreven wagens. Sinds de zomer van 2018 biedt het innovatieve Antwerpse bedrijf ook deelscooters aan.

Bart De bruyn