In de pers

16 October 2018

Het Laatste Nieuws: Verhuis naar nieuw provinciehuis gaat van start

De verkiezingen zijn voorbij en het is zo ver: vandaag, dinsdag, trekken de eerste medewerkers van de provincie in het gloednieuwe provinciehuis aan de Koningin Elisabethlei. Werklui waren maandag volop bezig in en rond het gebouw.

Het 90 miljoen euro kostende provinciehuis is van de hand van architect Xaveer De Geyter. Voorlopig staat het nog in de stellingen. Aannemers werken stevig verder aan de gevelbekleding en groeninrichting. "De verhuisbeweging wordt over enkele weken gespreid", zegt bevoegd gedeputeerde Ludwig Caluwé (CD&V). Het personeel zit nu nog op vijf locaties. Daarbij diensten als omgevingsvergunningen, mobiliteit, waterbeleid, toerisme, onderwijs, bouwberoepen en milieu. Ook de gouverneur en de deputatie keren terug.

Openbare tuin

Het zal wel tot na de zomer van volgend jaar duren voor het provinciehuis volledig wordt gebruikt. Het grote publiek kan er dan eveneens terecht. Extra troef is een openbare tuin van 2,3 hectare.

Voor de provinciale medewerkers verandert er heel wat. Een duurzame en efficiënte administratie is het ordewoord. Net als flexwerken, bellen via skype, het delen van werkplekken én minder parking voor auto's, terwijl fietsers en carpoolers veel ruimte bij krijgen.

Bio-organismen

Voor de 860 werknemers zijn er uiteindelijk 620 werkplekken. Tot slot: het gebouw wordt verwarmd met geothermie. Bio-organismen houden alles netjes. (PHT)