In de pers

28 January 2016

Het Laatste Nieuws: Koper Provinciaal Veiligheidsinstituut krijgt tien procent korting

Het voormalig Provinciaal Veiligheidsinstituut (PVI) in de Jezusstraat is verkocht aan het bedrijf Sunny Europe. Opmerkelijk: het bedrijf kreeg tien procent korting, omdat het de kwaliteit van de huizenmarkt had aangekaart.

De provincie zette het pand in januari vorig jaar te koop voor 5,25 miljoen euro. Tot dan was het PVI er gevestigd, maar dat verhuisde intussen naar de Boomgaardstraat. Het bedrijf Sunny Europe deed een eerste bod van 3,7 miljoen euro. Te laag voor het provinciebestuur.

"Een tweede, iets hoger bod van 4,2 miljoen euro wordt nu wel aanvaard", zegt Lotte Caers, woordvoerster van gedeputeerde Ludwig De Caluwé. "Het bedrijf haalde zelf argumenten aan, zoals asbest in de kelder en nog uit te voeren ingrepen om het gebouw weer brandveilig te maken. Ook had een koepel hagelschade geleden." Maar opmerkelijk ook is 'de minder zeker wordende vastgoedmarkt' die het bedrijf aanhaalt. Zo werd het voormalige postgebouw in dezelfde straat in 2011 nog voor 1.036.000 euro verkocht en kreeg het in juni 2015 slechts een hoogste bod van 775.000 euro. Door dat laatste argument stond de provincie alvast een korting van tien procent toe. Sunny Europe verkoopt luxueuze merkproducten voor de maritieme sector. "Ze hebben een conceptstore aan de Scheurweg in de haven, maar willen een winkel in de stad." (SCA)