In de pers

31 January 2017

Het Laatste Nieuws: Glo Up van GIB Brasschaat is 'beste junior onderneming'

In het Kapelse winkelcentrum Promenade namen leerlingen en studenten van 35 miniondernemingen uit de regio het tegen elkaar op voor de titel van 'Beste Junior Onderneming'. De jongeren hebben een eigen bedrijfje op poten gezet en runnen het volgens de regels en de kunst van het ondernemen. Met de wedstrijd trainen ze hun ondernemende competenties en daar hoort uiteraard ook het verkopen bij.

De jury koos Glo Up van GIB Brasschaat als laureaat. De leerlingen ontwierpen producten voor een betere zichtbaarheid van fietsen in het verkeer. De prijs werd uitgereikt door gedeputeerde voor Economie van de provincie Antwerpen, Ludwig Caluwé (CD&V).

De beste studentenprijs was voor Be-Cabled van VTI Zandhoven. Zij ontwierpen een multifunctionele box met als hoofddoel het opbergen van kabels van allerlei elektronische apparaten. De prijs voor beste verkoopstand ging naar Digi Tool van Mater Salvatoris in Kapellen. Deze minionderneming specialiseert zich in het digitaliseren van VHS cassettes en dia's naar USB-schijf of via een downloadbestand.
(FSE)