In de pers

4 February 2020

Het Laatste Nieuws: Dit zijn de beste jongerenondernemingen: van betonnen sierschalen tot ecologische lunchzak

Een aantal jonge ondernemers heeft afgelopen zaterdag 32 projecten voorgesteld op de Verkoopdag van Vlaamse Jonge Ondernemingen (Vlajo) in winkelcentrum Promenade in Kapellen. 'Sevenconcrete' won met zijn handgemaakte betonnen schalen de titel van 'Beste Junioronderneming' voor het secundair onderwijs. Met zijn ecologische lunchzak ging 'PicPac' naar huis met de prijs 'Beste Junioronderneming' voor het hoger onderwijs.

Afgelopen zaterdag haalden de jonge ondernemers alles uit de kast om hun producten aan de man te brengen. De mini-onderneming 'Sevenconcrete' door leerlingen uit het zevende jaar Retailmanagement en Visual Merchandising van het Sint-Lievenscollege in Antwerpen won op het einde van de dag de titel voor 'Beste Junioronderneming' voor middelbare scholieren.

PicPac

Wat de studenten van het hoger onderwijs betreft, kreeg de ecologische lunchzak van 'PicPac' door studenten uit het eerste jaar Bedrijfsmanagement (Internationaal Ondernemen) die titel. "De twee bedrijfjes wonnen de sympathie van menig voorbijganger. Verder trokken ze de aandacht van de jury overtuigend naar zich toe", klinkt het.

Mater Salvatoris

Naast de prijzen voor 'Beste Junioronderneming' reikte de jury ook een titel uit aan de beste verkoopstand. Die prijs ging naar de mini-onderneming Cofent van het Mater Salvatorisinstituut in Kapellen. De jury beoordeelde Wasnootjes.nl van ROC Friese Poort uit Nederland als project met de beste verkooptechnieken.

Het 'Small Business Project' Frula van de Universiteit Antwerpen ging dan weer naar huis met de Studentenprijs. De uitreiking van de prijzen werd bijgestaan door Gedeputeerde Provincie Antwerpen Ludwig Caluwé, het schepencollege van de gemeente Kapellen en het management van Shopping Promenade. (EMZ)