In de pers

29 April 2017

Het Laatste Nieuws: DigiTool is beste mini-onderneming van provincie Antwerpen

DigiTool is het paradepaardje van leerlingen van het Mater Salvatoris-instituut in Kapellen. Ze haalden het in de finale van vijf andere mini-ondernemingen. Laatstejaarsstudenten Ondernemen en IT Amber, Demi, Robbe, Axelle, Kelly, Dinneke, Lisa en Stijn kwamen met het originele idee. "We willen herinneringen van mensen koesteren en zetten hun video- en muziekcassettes en dia's om naar een cd'tje, USB-stick of een downloadbestand", vertelt Kelly Jordaens. "Om ons product te promoten, zetten we op zeven locaties een dropbox waar klanten hun materiaal kunnen afgeven. Wij halen het op en digitaliseren het op school. We hebben al een honderdtal video's en zo'n 3.000 dia's verwerkt."

De studenten kregen veel steun van provinciaal gedeputeerde voor Economie Ludwig Caluwé. Die kwam bij DigiTool zelfs zijn gedigitaliseerde trouwvideo ophalen.

De leden van het DigiTool-team zijn ook uiterst tevreden met de winst die het bedrijf opleverde. "Om starkapitaal te vergaren werden 49 aandelen uitgeschreven aan 10 euro per stuk. Elke student mocht één aandeel houden en moest er zes verkopen. Momenteel zijn de aandelen al 44 euro per stuk waard", zegt klastitularis Philippe Vandeputte. De studenten denken er aan om na het schooljaar hun bedrijfje verder te zetten. "De vraag blijft stijgen", legt Demi Van Laerhoven uit. "Maar dan hebben we natuurlijk wel een kantoor nodig."

Op 3 mei neemt DigiTool het in de Vlaamse finale op tegen de andere provinciale winnaars. (FSE)