In de pers

Vragen voor de vice-eerste minister en minister van Begroting en Overheidsbedrijven, Johan Vande Lanotte

27 November 2014

Gazet van Antwerpen: VOKA lanceert tool om Kempense ondernemers en onderwijsinstellingen samen te brengen

Kamer van Koophandel Kempen (VOKA) nam ICT specialist VANROEY.BE onder de arm om een digitale tool te ontwerpen om bedrijven en scholen in contact te brengen met elkaar.

Op de vooravond van de zitting van het provinciebestuur van Antwerpen, stelt VOKA aan een zestigtal vertegenwoordigers van Kempense Ondernemingen de digitale tool voor om ondernemingen en scholen beter met elkaar in contact te brengen. Ludwig Caluwé, gedeputeerde economie provincie Antwerpen maakt zich sterk dat het provinciebestuur inderdaad zal goedkeuren dat dit initiatief kan rekenen op provinciale ondersteuning.

VANROEY.BE zal op het eindejaarsevent van 27 november de tool ook voorstellen aan de reeds 330 ingeschreven ondernemers.

Met de tool lijsten bedrijven op welke stageplaatsen zij aan onderwijs bieden. Scholen geven ook aan welke stageplaatsen zij zoeken. Bedrijven kunnen bekend maken welke goede initiatieven er lopen en info opzoeken over scholen en hun studierichtingen.

Belangrijk blijft het persoonlijk contact om alles haarfijn af te stemmen. De tool is het middel om gericht de juiste mensen bij elkaar te krijgen.

Studenten laten kennismaken met ondernemingen is super belangrijk om jongeren te kunnen vormen tot gepassioneerde werknemers en ondernemers van morgen.