In de pers

Vragen voor Minister van Leefmilieu en Landbouw, Vera Dua

12 February 2014

Gazet van Antwerpen: Startersbrigade promoot ondernemen

De Vliegende Startersbrigade bracht dinsdag een bezoek aan de Technische Scholen Mechelen om scholieren warm te maken om te ondernemen.

Zo wordt een link gelegd tussen de theoretische vorming en de realiteit van het ondernemerschap.

"Een nodig initiatief, want in de eerste helft van 2013 waren er 875 starters in het arrondissement Mechelen, terwijl er in dezelfde periode van 2012 nog 972 waren", zegt Frédéric Achten, directeur van initiatiefnemer Voka - Kamer van Koophandel Mechelen.

"Ondernemers willen een betere match tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. Dit project is daar een ideaal instrument voor. Bovendien is het noodzakelijk om de goesting bij de jongeren aan te wakkeren om te ondernemen. Enkel op deze manier kunnen we de economie nieuw leven inblazen en overeind houden."

Het project krijgt de steun van de provincie Antwerpen. Om die reden woonde gedeputeerde Ludwig Caluwé (CD&V) de infosessie bij. "Het stimuleren van ondernemerschap en het inzetten op toekomstig ondernemerschap door jongeren erbij te betrekken, werpt zijn vruchten af", zegt Caluwé. "Maar er is nog veel werk aan de winkel."

De komende maanden rukt de Vliegende Startersbrigade meer dan dertig keer uit in het arrondissement Mechelen. In tien jaar tijd werd zo al een 30.000-tal jongeren bereikt.

NIGE
© 2014 Concentra