In de pers

5 July 2016

Gazet van Antwerpen: Provincie onthult nieuw relatiegeschenk

De provincie zal de komende jaren Het Gulden Boeksken gebruiken als relatiegeschenk voor belangrijke contacten. De ontwerpster is Els Janssens.

Het ontwerp van Els Janssens is gekozen uit 25 inzendingen, gaande van kunstwerken tot juwelen, accessoires en gebruiksvoorwerpen. “De jury heeft dit ontwerp gekozen omdat het er qua originaliteit bovenuit sprong”, zegt gedeputeerde Ludwig Caluwé (CD&V), bevoegd voor economie. “Er hangt een sterk verhaal aan vast en het past perfect in het concept en de symboliek van relatiegeschenken.”

Het Gulden Boeksken is gebaseerd op het boek Hoe men schilder wordt van Hendrik Conscience, dat de bijnaam Een gulden boeksken vol waardigheid, wijsheid en lee­ring kreeg.

Het boekje bevat het eigenlijke geschenk: een zilveren fotohouder in de vorm van een traanvormige diamant. Het wordt geleverd samen met een wenskaart, waar een persoonlijke boodschap aan de ontvanger op geschreven kan worden.

Vanaf september zal Het Gulden Boeksken overhandigd worden aan belangrijke contacten van de provincie tijdens internationale bezoeken of bij het ontvangen van buitenlandse gasten.