In de pers

28 January 2017

Gazet van Antwerpen: Ondernemers van morgen tonen hun verkooptalent

Leerlingen en studenten van 35 mini- en SBP-ondernemingen uit de regio zetten hun bedrijfje vandaag, zaterdag, in de kijker in het shoppingcenter Promenade.

Ook dit schooljaar maken weer honderden leerlingen deel uit van een Vlajo-onderneming. Vlajo staat voor Vlaamse Jonge Ondernemingen. In het secundair onderwijs heet zo'n bedrijfje minionderneming, in het hoger onderwijs small business project (SBP). De jongeren zetten een eigen bedrijfje op poten en runnen het volgens de regels en de kunst van het ondernemen. Zo trainen ze hun ondernemende competenties en daar hoort ook het verkopen bij.

Dat gebeurt vandaag, zaterdag, in Promenade. Het wordt een heel gevarieerd aanbod aan accessoires, decoratie, geschenkartikelen, gepersonaliseerd textiel en kinderspulletjes. U kunt er ook kennismaken met vernieuwende businessconcepten, gedurfde marketingstrategieën en uiteraard met de verkooptalenten van de leerlingen en studenten.

Bijzondere teams worden beloond voor hun inspanningen en vallen in de prijzen. De winnaars van de studentenprijs, de prijs voor beste product en beste presentatie worden op het podium verwelkomd door het gemeentebestuur van Kapellen en het management van het shoppingcenter. De prijs voor beste junioronderneming algemeen wordt uitgereikt door gedeputeerde voor Economie van de provincie Antwerpen, Ludwig Caluwé.

(evdw)