In de pers

17 April 2018

Gazet van Antwerpen: Mini-onderneming verkoopt 'tubeknijpers'

Easy4You, met leerlingen van de ASO-school Sint-Ludgardis en de TSO-school Sint-Jozef, is klaar om op 25 april de Antwerpse kleuren te verdedigen tijdens de Vlaamse finale van de Vlajo Mini-onderneming in Brussel. Gedeputeerde van Economie Ludwig Caluwé (CD&V) gelooft na een bezoek nog meer in hun winstkansen.

Easy4You is dan ook in meerdere opzichten een bijzondere mini-onderneming, het project waarin leerlingen levensecht proeven van wat het is om zelf een bedrijfje te runnen. “De overheid probeert al jaren de barrière tussen het ASO en het TSO te slopen”, aldus Ludwig Caluwé, die gisteren beide betrokken scholen bezocht. “Het is leuk om te zien hoe deze mini-onderneming daar echt in slaagt. Deze leerlingen vullen elkaar aan met hun klantgerichte en professionele benadering.”

De taken in Easy4You zijn inderdaad efficiënt verdeeld. Xavier Van Berlo, Jolien Wilke, Marcos Wielemans en Thomas Vandermersch van Sint-Ludgardis in Merksem houden de verkoop- en andere cijfers in het oog. In Sint-Jozef in Schoten laten Ziggy De Block en Laurens Willemen het indrukwekkende machinepark van Easy4You op volle toeren draaien,

want de hippe tubeknijpers, waarvan ze er al meer dan vijfhonderd verkochten, zijn selfmade. “Onze innovatieve tubeknijpers, waarmee je ook de allerlaatste restjes van bijvoorbeeld tandpasta op je borstel krijgt, worden in onze eigen school in twee stappen gemaakt”, demonstreren Ziggy en Laurens. “Eerst gaat de basiskunststof, allemaal gerecycleerd materiaal, door de lasersnijmachine. Vervolgens werken we af met de CNC-freesmachine, in allerlei vrolijke vormen. We hebben geluk dat onze school zoveel machines in huis heeft. Dat speelt zeker een rol in ons succesverhaal.”

De begeleidende Sint-Jozef-leerkracht Jan Oostvogels en directeur Nadine Cossaer blinken van trots. “Onze school heeft een echt industrieel machinepark”, zegt Jan Oostvogels. “Onze directie heeft zopas geïnvesteerd in alweer een gloednieuwe CNC-freesmachine, de vijfde al. Die kost 33.000 euro, geen evidente aankoop dus.” (jaa)