In de pers

28 September 2013

Gazet van Antwerpen: Group De Wolf wint Award Excellente Onderneming

Bestuurder Francis De Wolf en Managing Director Wies Verhulst van Group De Wolf uit Turnhout krijgen de award van gedeputeerde Ludwig Caluwé.

"In een bijzonder uitdagende sector met bikkelharde concurrentie weet dit bedrijf gestaag te groeien.
Group De Wolf heeft een duidelijke visie op haar toekomst en heeft een mooie structuur uitgebouwd om deze strategie te realiseren. Dit bedrijf is klaar voor nog jaren van mooie groei", luidde de visie van de jury.

Group De Wolf is de commerciële naam voor vier ondernemingen die actief zijn op het vlak van transport & logistiek, meer bepaald voor personenvervoer, een koerierdienst, logistiek & warehousing en een douanekantoor.

"Dat we dat hele pakket kunnen aanbieden, maakt ons uniek.
De afgelopen jaren hebben we hierbij ingezet op automatisering en digitalisering. Onze chauffeurs en magazijniers krijgen alle mogelijke moderne tools aangereikt die hen het werken eenvoudiger maken en de klant nog meer betrouwbare kwaliteit biedt. We laten niets aan het toeval over en bieden altijd net dat ietsje meer service. H

ierdoor zijn we een bloeiende onderneming die staat voor 95 medewerkers, 70 wagens en meer dan 30.000 m² opslagruimte. Mobiliteit is in Vlaanderens een uitdaging, maar wij zien dit voor ons bedrijf ook als een opportuniteit", zegt Managing Director Wies Verhulst.
"Nieuwe medewerkers zijn in de transportwereld sowieso altijd welkom. Wat het personenvervoer betreft, ligt naast een passie voor vervoer de nadruk ook sterk op talenkennis aangezien we voor een zéér internationaal publiek rijden."

Ook de andere genomineerden van de Award Excellente onderneming kenmerken zich door een gestage groei. Belgabroed (foto) is een op en top familiebedrijf dat momenteel een veertigtal werknemers in dienst heeft. Het bedrijf kweekt braadkippen en via dochteronderneming Incubel worden broedeieren in een groot deel van de wereld verspreid.
"De groei van onze onderneming situeert zich vooral in dochterbedrijf Incubel en enkele zusterbedrijven.

Naast arbeiders hebben we hier vooral landbouw- en industrieel ingenieurs en technisch adviseurs in dienst. Voor mensen met een landbouwopleiding of die enige interesse in of affiniteit hebben met de sector, staan we altijd open", zegt bestuurder Carl Destrooper.
In het Brandweer Informatiecentrum Gevaarlijke stoffen (BIG) ten slotte schuilt heel wat unieke knowhow en dat ontgaat ook de bedrijfswereld niet. Voor hoger opgeleiden in een wetenschappelijke richting is BIG een interessante leertuin.
"We hechten heel veel belang aan de groei van mensen.

Daartoe worden bij BIG veel kansen geboden en heel veel interne opleidingen gegeven.
Dat weten ook de bedrijven. Medewerkers worden vaak weggekaapt en daarom kennen we nogal een groot verloop. We hebben dus geregeld nieuwe mensen nodig. Die worden voor een groot deel via de lokale wegen gerekruteerd. BIG heeft dus zeker en vast dichtbij huis heel wat uitdagingen te bieden", zegt marketing- en promotiemanager Mieke Cuyck.
© 2013 Concentra