In de pers

31 July 2019

Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad: Blokken kan nu ook in nieuw Provinciehuis

Juli is voorbij, het wordt tijd om aan die tweede zit te denken. Studentenportaal GATE15 opent opnieuw de deuren op verschillende locaties in de stad. Nieuw zijn Plein Publiek, het gloednieuw Provinciehuis en co-working Noordpoort.

Herexamens zijn nooit iets om naar uit te kijken, maar GATE15 verzacht de pijn van het blokken opnieuw met STUDY360. Zoals elke blokperiode gaat GATE15 op zoek naar markante plekken in Antwerpen waar studenten samen kunnen studeren. Voor augustus strikten ze drie bijzondere locaties.

Zo kunnen studenten vanaf 5 augustus terecht in het nieuwe Provinciehuis aan het Koning Albertpark. Tijdens de openingsuren van het Provinciehuis, van 8 tot 18u, zijn er studieplaatsen in het congrescentrum en in de vergaderzalen op de derde en de elfde verdieping. Het provinciebestuur zorgt voor gratis wifi, water, thee en koffie. 's Middags kan tegen betaling zelfs geluncht worden in het personeelsrestaurant. “Het provinciehuis moet een open huis zijn, waar iedereen zich welkom voelt. Daarom omarmen we drempelverlagende initiatieven als STUDY360”, klinkt het bij gedeputeerde Ludwig Caluwé. “Deze zomer stellen we in totaal 24 studieplaatsen ter beschikking. En ik kan nu al verklappen dat je ook in de winter in het provinciehuis kunt komen blokken.”

De tweede nieuwe locatie is de serre van Plein Publiek. In plaats van feesten, kunnen studenten er nu dus achter de boeken kruipen. Het nieuwe dakterras daar is de ideale plek voor een zonnige middagpauze. Ook de hippe co-workingruimte Noordpoort aan Antwerpen Dam opent de deuren deze zomer. Studenten mogen ondertussen best kieskeurig zijn over hun studeerlocatie, want ze kunnen met STUDY360 al kiezen tussen achttien verschillende plaatsen. Ontdek alle studeerlocaties via www.study360.be. (rvre)