In de pers

16 March 2017

Gazet van Antwerpen: DigiTool is beste mini-onderneming

DigiTool is verkozen tot de beste mini-onderneming van de provincie Antwerpen dit jaar. Zeven scholieren van het Mater Salvatorisinstituut stoten door naar de Vlaamse finale in mei met hun bedrijfje dat oude opnames zoals dia's, cassettes en videobanden digitaliseert.

DigiTool werd gisteren verkozen tot de beste mini-onderneming van het jaar in de provincie Antwerpen. De onderneming is het paradepaardje van zeven studenten van het Mater Salvatorisinstuut in Kapellen. Ze haalden het in een spannende finale nipt van vijf andere mini-onderne­mingen uit de provincie.

Niet verwacht

Het uitstekende totaalpakket was voor de zevenkoppige jury de doorslaggevende factor. In het bijzijn van gedeputeerde van Economie Ludwig Caluwé (CD&V) kregen de laatstejaarsstudenten uit de richting ondernemen en IT een cheque van
250 euro en ­tickets voor Walibi. De mini-onderneming specialiseert zich in het digitaliseren van oude dia's, negatieven, geluidscassettes en VHS naar USB-sticks. De zeven leden van het DigiTool-team zijn uiterst tevreden met de winst, al kwam die voor hen een beetje uit de lucht vallen. “We hadden eigenlijk allemaal verwacht dat ­Dego (een mini-onderneming uit Geel die een educatief spel ontwikkelde, red.) ging winnen”, zegt Robbe D'hondt van DigiTool. “Maar we zijn ontzettend blij met de winst. Nu willen we zo snel mogelijk een dividend uitkeren aan onze investeerders.”

“Het is de bedoeling om nog zo veel mogelijk USB-sticks te verkopen voor het einde van het schooljaar”, legt Dinneke Vissers van DigiTool uit. “Binnenkort worden er nog eens honderd USB-sticks geleverd”, vult Stijn van Bouwel aan.”

Hun projectbegeleider Philippe Vandeputte is apetrots op de studenten. “Dit is het twintigste jaar dat we met mini-ondernemingen bezig zijn op het Mater Salvatoris­instituut. We zijn blij dat we dat jubileum zo mogen bekronen”, zegt hij. “We gaan hard werken om ook in de Vlaamse finale een sterkte prestatie neer te zetten.”

Op 3 mei neemt DigiTool het in de Vlaamse finale op tegen de andere provinciale
winnaars.