In de pers

3 March 2016

De Standaard: Inzetten op technisch onderwijs

De provincie Antwerpen lanceerde gisteren de campagne #YouLoveTech die jongeren warm moet maken voor technisch onderwijs. In maart, april en mei zijn tal van activiteiten gepland.

Er is nood aan technisch talent stellen de gedeputeerden Ludwig Caluwé (CD&V, Economie) en Inga Verhaert (SP.A, Onderwijs) vast. Een op de drie vacatures in de databank van de VDAB heeft te maken met een STEM-beroep (science, technology, engineering, mathematics).

Met You Love Tech wil de provincie de komende maanden techniek en wetenschap hip maken bij jongeren. Van 16 april tot 22 mei zijn er opendeurdagen in provinciale scholen. Verhaert: 'Jongeren laten technische richtingen vaak nog links liggen bij hun studiekeuze, maar die bieden heel wat mogelijkheden.'

Ingenieus watervalsysteem

Er zijn evenementen gepland die jongeren warm maken voor techniek. De aftrap werd gegeven in het Havencentrum, waar honderd leerlingen uit de derde graad middelbaar onderwijs in het kader van de Vlaamse Sci Tech Challenge oplossingen bedachten voor drink- en afvalwater.

Winnaar van de finale werd een gemengd team van vier scholen, waaronder het Onze-Lieve-Vrouwinstituut Pulhof uit Berchem. Ze bedachten een ingenieus watervalsysteem voor kantoren, zegt de vzw Vlajo, die de wedstrijd (een initiatief van ExxonMobil) organiseert. (psim)
www.youlovetech.be/kalender/