1999 - 2004

Vragen voor minister van Mobiliteit, Openbare werken en Energie, Stevaert

11 May 2000

Schriftelijke Vraag over de herstelling van de geluidsmuur aan de Boudewijnsnelweg te Borgerhout

Vraag

Door een verkeersongeval enkele maanden geleden gaapt er een meterslang gat in de Geluidsmuur langs de Boudewijnsnelweg in Borgerhout, waardoor veiligheidspro- blemen kunnen ontstaan.

Uit krantenberichten blijkt dat de aanbesteding voor deze werken bijna is afgerond.

Wanneer zullen de herstellingswerken aanvangen? Gelet op de aanwezigheid van een speelpleintje vlak onder de berm van de snelweg, had ik met name graag vernomen of deze werken afgerond zullen zijn voor de aanvang van de zomer- vakantie.

Werden er maatregelen genomen om, wanneer de werken niet tijdig afgerond zijn, desnoods tijdens de bouwvakantie door te werken?

Antwoord

Het bewuste ongeval dateert van medio januari 2000. De geluidsmuur is gemaakt volgens een speciaal procédé, namelijk poreus beton met geluidsabsorberende kegels.

Vanaf begin maart werden herhaalde inspanningen geleverd, tot rechtstreeks bij de producent van de geluidswerende wanden, om aannemers bereid te vinden een offerte in te dienen voor de herstelling.

Recentelijk werd er één offerte ingediend door de firma Denys, zodat de mogelijk- heid nu bestaat om het scherm binnen afzienbare termijn te herstellen. Intussen kan het gat worden gedicht met een voorlopige afsluiting.